Cornulete fragede
Dupa o pauza destul de lunga, in care am fost ocupata cu nunta fratelui meu, am revenit cu o mica reteta. Cornuletele acestea le-am preparat pentru cativa dintre musafiri, dupa o reteta veche din carnetelul mamei mele. Sunt foarte spornice pentru ca se obtin foarte multe dar, singurul inconvenient este timpul necesar pentru coacere.
In fotografia de mai jos este reteta "oroginala"! :-)
Iata ingredientele:
1 cana untura de porc (facuta in casa) sau unt sau margarina ptr prajituri
1 cana ulei de floarea-soarelui
1 cana sifon sau bors de tarate de grau
25 grame de drojdie
faina
esenta de vanilie
zahar pudra vanilinat
rahat
Eu am folosit rahat de fructe pentru a "umple" cornuletele, dar puteti opta pentru altceva. Imi aduc aminte in copilarie ca mama folosea gemul de prune care mie imi place foarte mult. Cred ca ies delicioase si daca folositi fulgi de ciocolata. Am taiat rahatul in bucatele mici.
Am amestecat uleiul, untura, borsul, esenta de vanilie, drojdia (dizolvata in putina apa calda) si faina pana cand am obtinut un aluat ca cel din imaginea de jos. Aluatul se lasa la dospit pentru aproximativ 30 de minute. Este un aluat extrem de gras, lipicios care "inghite" multa faina.
Dupa ce aluatul a dospit, se mai adauga faina daca este nevoie si se framanta.
Din aluat se iau mici cantitati sub forma de "bilute" si se intind cu ajutorul "sucitorului" sub forma unor cercuri.
Cu ajutorul unui cutit sau al unui taietor special de aluaturi se imparte "cercul" de aluat in mai multe triunghiuri. Se aseaza bucatile de rahat si se obtin cornuletele prin rularea "triunghiurilor" dinspre baza spre varf.
Cornuletele se aseaza in tava de la cuptor. Nu este nevoie sa ungeti tava pentru ca aluatul este suficient de "gras" incat sa nu se lipeasca.
Eu am copt micile delicii la foc moderat cam 15 minute pana cand au capatat o culoare aurie.
Cat sunt calde, cornuletele se tavalesc prin zahar pudra vanilinat.
Sunt atat de fragede incat se topesc in gura! :-)
Kisses!
0 comentarii:
Post a Comment