Simplu si dulce!



Reteta urmatoare am preparat-o cu ceva timp in urma, inspirandu-ma de pe internet. Este extrem de simpla dar surprinzator de delicioasa datorita zaharului ars, preferatul meu! :-)

Iata ingredientele de care aveti nevoie:
6 oua
500 grame zahar
12 linguri faina
1 pliculet praf de copt
250 ml apa

Se caramelizeaza 250 de grame de zahar, peste care se toarna apa pentru a-l "stinge". Se amesteca in permanenta pe foc, pentru ca zaharul caramelizat sa se dizolve in apa si sa rezulte un sirop "de zahar ars". Siropul se lasa sa se raceasca.
Separat se bat albusurile spuma.


Galbenusurile se amesteca impreuna cu 250 de grame de zahar, folosindu-va de mixer, pana cand zaharul se topeste. Peste galbenusuri se adauga siropul de zahar ars, omogenizandu-se.


Se adauga faina si praful de copt, apoi albusurile, amestecand de jos in sus si de sus in jos pentru a obtine un aluat pufos.
Aluatul se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina.


Am copt prajitura 10 minute la foc tare si apoi aproximativ 30 de minute la foc mic pana cand a capatat un aspect auriu-brun.


Sper ca am reusit sa va indulcesc si de data aceasta. :-)
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment