Brownies ... my way!
Negresa este desertul meu preferat, de aceea stiu sa-l prepar de cand eram copil, folosind reteta mamei mele. Prepar negrese destul de des si pot sa va spun ca sunt cele mai delicioase. :-)
Iata si ingredientele de care aveti nevoie:
500 grame zahar
1 pachet unt sau margarina ptr prajituri
10 linguri lapte
100 grame cacao
4 oua
1 cana nuca pisata
1 pliculet praf de copt
esenta de rom
1 cana faina
Zaharul, cacao, untul si laptele se amesteca intr-o cratita pe foc.
Amestecul se omogenizeaza si se da de cateva ori in clocot pana se obtine un sirop bine inchegat precum unei glazuri de ciocolata. Dupa cum am mai spus, eu fac testul picaturii de sirop care ramane nedizolvata intr-un pahar cu apa rece, pentru a vedea daca siropul este inchegat.
Cand siropul este gata, opresc din el 15 linguri care vor reprezenta glazura negresei. Atat glazura cat si siropul ramas trebuie sa se raceasca.
Intre timp separati albusurile de galbenusuri si mixati albusurile spuma. Cand siropul s-a racit se incorporeaza pe rand galbenusurile, apoi se adauga esenta de rom si nuca pisata. Daca nu aveti nuci puteti folosi alune, migdale, stafide sau orice altceva "va pofteste inimioara" :-). Daca nu doriti sa adaugati nimic trebuie sa inlocuiti cana de nuci cu una de faina, dar sa nu exagerati pentru ca prajitura sa ramana pufoasa.
Urmeaza sa adaugati faina amestecata cu praful de copt.
La final se adauga albusurile si se amesteca usor de sus in jos si de jos in sus pentru ca aluatul sa devina pufos.
Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Prajitura se coace primele 10 minute la foc tare apoi la foc mic. Intotdeauna incerc sa nu o coc prea tare pentru a fi mai frageda si pufoasa.
Dupa ce prajitura se raceste se glazureaza.
Nu ramane decat sa o savurati impreuna cu cei dragi. :-)
Kisses!
0 comentarii:
Post a Comment