Merry Christmas!



Zilele trecute am inceput sa prepar diverse dulciuri pentru Sarbatorile de Iarna. Pentru mine Craciunul inseamna scortisoara, portocale, multa ciocolata si prajituri de casa. Desi in fiecare an prepar o prajitura traditionala a carei reteta am mostenit-o de la mama, imi place de fiecare data sa incerc ceva nou.
Asadar o sa va delectez, sper, cu "o mica padure de braduti"! :-)
Reteta este din revista Marthei Stewart si este extrem de versatila. O sa vedeti si de ce!

 Iata ingredientele:
3 "cups" faina
3/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
250 grame de unt nesarat
1 "cup" zahar
1 ou
2 lingurite esenta de vanilie

As dori sa precizez ca untul in Statele Unite se gaseste sub forma de "sticks", un fel de bete, de 113,4 grame, si poate fi sarat sau nesarat, de aici si notiunea de unt nesarat. Reteta originala spune "2 sticks" care ar insemna aproximativ 227 de grame. Puteti respecta exact cantitatea sau puteti folosi 250 de grame (un pachet de unt). 
Folosind doar ingredinetele de mai sus, obtineti un aluat pentru biscuiti cu vanilie. Daca iubiti ciocolata, inlocuiti 1/2 "cup" de faina cu 1/3 "cup" cacao, iar daca va plac biscuitii cu lamaie, inlocuiti esenta de vanilie cu 1 lingurita de coaja de lamaie si 1 lingurita zeama de lamaie.
Eu am ales a patra varianta de aluat, cea de sarbatoare, si am adaugat la ingredientele de mai sus:
1 1/2 lingurita scortisoara
1/4 ghimbir
1/4 lingurita "ground allspice"
1/4 lingurita piper proaspat macinat
"Ground allspice" este cunoscut si sub denumirea de piper Jamaican, fiind un condiment ce poate fi similar la gust cu un amestec egal de scortisoara, cuisoare, nucsoara si piper negru. Deasemenea ghimbirul folosit este cel uscat si macinat si nu cel proaspat.


Faina, sarea si praful de copt se amesteca intr-un castron mare.


Untul se spumeaza impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza oul si esenta de vanilie. In timp ce se adauga faina, se adauga si condimentele si se amesteca cu mixerul pana se obtine un aluat care se poate framanta.


Optional puteti adauga colorant alimentar. Acesta se adauga inainte de a incorpora faina iar cantitatea este conform instructiunilor de pe eticheta. Avand in vedere ca am facut braduti, nu am rezistat tentatiei, si am dat aluatului o superba culoare verde. :-)


Din aluat se modeleaza doua discuri, se infasoara in folie de plastic si se tin in frigider aproximativ o ora. Puteti de altfel sa preparati aluatul cu o zi inainte sau mai mult, pastrandu-se foarte bine atat in frigider cat si in congelator.
Aluatul se intinde foarte usor cu sucitorul si se taie in formele dorite. Eu am optat pentru braduti.


Inainte de a fi copti, biscuitii se mai tin aproximativ 30 de minute in frigider.


Daca doriti sa decorati bradutii cu zahar pentru a le da un aspect mai festiv, presarati zahar peste ei dupa ce i-ati umezit putin cu apa cu ajutorul unei pensule, apoi trebuie sa ii mai tineti 30 de minute in frigider inainte de a-i coace.
Se coc foarte repede, cam 12-15 minute la 350 grade F.


Un alt mod de a decora bradutii este glazura alba. Aceasta se gaseste aici la orice magazin sau puteti prepara acasa folosind un albus batut spuma in care incorporati 175 grame zahar pudra.


Decorati cu zahar, sau cu glazura alba, sau simpli, biscuitii sunt absolut deliciosi si extrem de aromati si picanti, minunati pentru Craciun.



Miciile delicii pot constitui un minunat cadou de Craciun pentru cei dragi. Se pot pastra foarte bine in cutii de metal, de aceea puteti sa-i gatiti cu multe zile inainte de Sarbatori!
Poate si Mosul del drag va gusta din ei impreuna cu un pahar de lapte atunci cand va aduce cadourile sub brad! :-)
Va doresc un Craciun plin de bucurii si sanatate!


Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment