Biscotti
Sincera sa fiu, prima data am auzit de biscotti din filmele americane, desi acest deliciu culinar este de origine italiana, mai exact se numesc cantuccini. Sub numele de biscotti sunt populari in Statele Unite. Biscotti inseamna "copti de doua ori" ("biscotti" este pluralul de la "biscotto"). Tot pe meleaguri americane i-am gustat prima data si pot sa va spun ca ii ador atunci cand savurez o cafea sau un ceai.
In cautarile mele pe internet am gasit multe retete si am hotarat sa incerc si eu sa-i prepar, facand putina improvizatie. Cei mai populari sunt cei cu migdale. Eu neavand migdale am folosit ciocolata. Si am incercat reteta "low fat, low carb":-), conform unui site american, adica varianta fara unt.
Iata de ce aveti nevoie:
3 oua
150 grame zahar
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite esenta de migdale
1 lingurita praf de copt
50 grame ciocolata
250 grame faina
Primul pas a fost sa amestec ouale cu zaharul si esentele.
Ciocolata am taiat-o in mici cubulete si am adaugat-o impreuna cu faina si praful de copt.
Se obtine un aluat usor de modelat, putin lipicios, pe care eu l-am impartit in doua.
Am modelat doua baghete de circa 2-3 cm inaltime si 10 cm latime apoi le-am asezat in tava de la cuptor. Nu am avut hartie de copt asa ca tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu faina.
Aluatul se coace 30 de minute la foc mediu. Acesta este asadar primul copt!
Cele doua baghete, eu, le-am taiat usor pe diagonala in felii late cam de 2 cm.
Feliile se coc a doua oara in tava de la cuptor 10 minute (cate 5 minute pe fiecare parte), la foc mic.
Dupa ce se racesc, biscotti pot fi depozitati intr-o cutie de metal chiar si pentru o luna. La mine nu au rezistat asa mult pentru ca familia mea numeroasa i-a savurat la cafea intr-un week-end. :-) Si sunt atat de deliciosi incat nu te poti opri doar la unul.
Biscotti sunt foarte uscati, de aceea se savureaza impreuna cu o bautura. In timp ce in Italia se servesc cu un pahar de vin rosu, in Statele Unite se savureaza impreuna cu o ceasca de cafea sau de ceai.
Exista extrem de multe variante si retete de biscotti si poti sa-i prepari cu fructe uscate sau confiate, nuci, cacao sau alte delicii. Cu siguranta am sa mai incerc si alte retete. :-)
Kisses!
0 comentarii:
Post a Comment