"Postcards from D.C."

Marturisesc, de ceva vreme nu am mai gatit nimic nou si nu am mai preparat nici un desert delicios. Dar blogul meu nu este dedicat in intregime pasiunii mele pentru bucatarie, ci este un blog despre lucrurile care imi bucura viata. Asadar as dori sa va povestesc in cateva cuvinte si imagini despre minunata mea vizita in capitala Statelor Unite, Washington D.C.
D.C., asa cum este denumit pe scurt, este un oras plin de istorie, cultura si arhitectura, aspecte care ii dau un usor aer european.


Vizita mea a fost dupa perioada sarbatorii ciresilor infloriti, o sarbatoare importanta aici, acestia deja avand fructele crude. Vremea frumoasa, de primavara, mi-a purtat pasii spre punctele de interes istoric si national. Unul din acestea este monumentul Thomas Jefferson. In drum spre acesta am descoperit monumentul dedicat lui F.D. Roosevelt.


Monumentul Washington, este cel mai mare obelisc din lume, construit din marmura si granit si cea mai inalta structura din Washington. Este dedicat primului presedinte american si se poate vizita, existand un lift ce urca pana in varful acestuia, iar panorama asupra orasului este de nedescris.


Raul Potomac desparte Districul Columbia, de statul Virginia. Unul dintre multele poduri peste acesta este podul Arlington. La capatul acestuia se afla orasul cu acelasi nume si locul celebrului cimitir Arlington.


Monumentul dedicat lui Abraham Lincoln, "Lincoln Memorial", este poate cel mai spectaculos si cu siguranta preferatul meu. Il puteti admira in imaginile de mai jos.



De pe treptele monumentului Lincoln se poate admira monumentul Washington, in spatele acestuia aflandu-se cladirea Capitol-ului, locul congresului american. De asemenea de o parte si de alta a "Lincoln Memorial" se afla diverse monumente dedicate razboaielor din Korea, Vietnam si nu in ultimul rand emotionantul monument dedicat celui de-al doilea razboi mondial.



Desigur punctul de atractie cel mai important al orasului este Casa Alba, celebra cladire situata pe  Pennsylvania Avenue, nr. 1600. :-)



Nu trebuie uitat celebrul Institut Smithsonian, si multitudinea de muzee. Toate monumentele, muzeele, cladirile importante se intind pe o distanta ce poate fi parcursa usor, pe jos, in cateva ore.
Desigur, in una din zile am incercat sa vizitez Georgetown, o alta atractie a orasului, un loc pitoresc, plin de casute vechi ce te transporta in vremea lui George Washington, dar si locul celor mai noi magazine, restaurante si patiserii. Acolo am gustat cele mai bune "cupcakes" de pana acum desi, se stie ca cele mai bune sunt in  New York! :-)
Am multe amintiri placute legate de acest oras, si mi-as dori sa revin cat mai curand in aceste locuri pline de istorie si cultura. Cu speranta ca nu v-am plictisit, promit ca voi reveni cat de curand cu o reteta buna, cine stie poate de ... "cupcakes"! :-)
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment