Virginia Beach



Dupa cum spuneam in postarea anterioara, in ultima vreme am calatorit foarte mult. Am vizitat multe locuri, am cunoscut oameni noi si am gustat multe mancaruri si deserturi delicioase. Nu am fost in vacanta, dar am reusit sa aleg din calatoriile mele, cateva fotografii care sa va duca cu gandul la soare, la mare si la vacante calde si pline de relaxare. Unul din locurile in care am zabovit este Virginia Beach.


Virginia Beach este o statiune pitoreasca la Oceanul Atlantic, plina de viata indiferent de sezon, situata la "gura" Golfului Chesapeake. Plaja acesteia este cea mai lunga plaja turistica din lume.


Minunat a fost insa drumul pana in Virginia Beach. Am resuit sa traversam Golful Chesapeake datorita celui mai lung complex pod-tunel din lume. Acesta are o lungime de 17,6 mile de la un mal la celalalt, si este un pod intrerupt de doua tuneluri (nordic si sudic) care il continua, permitand astfel navelor maritime sa intre cu usurinta in Golful Chesapeake. In capatul sudic al Golfului se afla Virginia Beach.
La iesirea din tunelul sudic se afla restaurantul "Sea Gull Pier", un loc ce ofera o priveliste magnifica asupra oceanului si a Golfului, si unde am gustat un delicios "crabcake" si "fish and chips". De altfel golful ofera o varietate bogata de peste si fructe de mare, servite proaspete in toate restaurantele din zona.


In Virginia Beach plaja este marginita de extrem de multe hoteluri si moteluri, toate avand o priveliste aparte asupra oceanului. In prima dimineata cerul a fost senin, si am fost intampinati de un minunat rasarit de soare. Vederea a fost absolut spectaculoasa si nu se poate descrie in cuvinte si imagini. :-)


La sfarsitul lunii martie, primavara incerca sa-si faca simtita prezenta, desi era putin racoare. Piscina de la ultimul etaj al hotelului unde am stat ne imbia cu culorile ei in nuante de albastru-turcoaz, iar plaja cu nisipul extrem de fin te chema la o plimbare in picioarele goale.




Neptun, zeul marii, vegheaza asupra plajii, cu privirea spre oceanul infinit.


Am remarcat un singur "pier" din lemn, nu era deschis publicului, ci doar sutelor de pescarusi, dar la baza acestuia am descoperit cateva magazine cu suveniruri, un original magazin unde se gaseau toate tipurile de cochilii si scoici din lume si un loc cu cel mai delicios "handmade fudge" mancat de mine vreodata, un fel de ciocolata de casa.


Nu am rezistat tentatiei si am gustat din "fudge" cu caramel si nuci pecan, si ciocolata alba cu unt de arahide.
Absolut decadent!


De la "Candy Kitchen", o afacere de familie cu zeci de magazine pe coasta Oceanului Atlantic, am gustat cei mai buni covrigei sarati imbracati in ciocolata cu lapte, de altfel unul din deserturile preferate ale sotului  meu.


Sub acoperisul aceluiasi hotel, se afla doua din cele mai bune resturante din zona, "Catch 31" si "Salacia". La acesta din urma, un restaurant premiat cu patru diamante in clasamentul AAA, am luat cina intr-una din seri.
Atmosfera extrem de eleganta, si servirea impecabila au complimentat mancarea extrem de delicioasa.


In timp ce sotul meu s-a delectat cu "carpaccio" de vita si cotlete de miel, eu am ales fructe de mare si peste, doar eram intr-o zona recunoscuta pentru astfel de preparate.


La aperitiv am gustat creveti pe gratar imbracati in "bacon" si umpluti cu branza "ricotta", iar pentru felul principal am mancat pentru prima data "rockfish", un peste alb, absolut delicios pe gratar, acompaniat de risotto si sparanghel.


Multe informatii legate de hoteluri, restaurante si atractiile statiunii gasiti cu siguranata pe internet. Eu am dorit sa va prezint putin din momentele minunate petrecute de mine in acest loc relaxant.
Cu venirea primaverii ne gandim din ce in ce mai mult la vacanta, si sper ca v-am facut putina pofta de mare, soare, plaja si vacante nesfarsite.
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comentarii:

Delicioasa said...

Ce frumos! Chiar mi-e dor de vacanta acum :)
xoxo

laura_md said...

Am zis ca poate mai gonesc frigul si ploaia! Abia astept vara si vacantele!
Kisses!

Post a Comment