Boo Boo Banana Bread



Daca aveti cateva banane care vi se strica in fructiera (asa cum mi se intampla mie de multe ori) puteti incerca aceasta reteta simpla, rapida, in posesia careia sunt de ceva vreme datorita show-ului urmarit de mine zilnic, LX New York.

 Iata ingredientele:
1 "cup" zahar "raw"
1 cubulet de 15 grame unt
2-3 banane bine coapte
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1 "cup" faina de ovaz
3/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1/2 "cup" ciocolata maruntita

La inceput veti spune ce-i cu zaharul asta "raw". Asa am zis si eu. Va pot spune mai intai ca puteti folosi zahar obisnuit sau zahar brun. Zaharul "raw" este un zahar ce nu a fost rafinat si are un gust putin diferit de zaharul rafinat (alb) dar asemanator cu cel brun. Deci nu intrati in panica daca nu gasiti zahar "raw". Cat priveste faina de ovaz, dupa ce am navigat pe mai multe bloguri culinare romanesti, am aflat ca se gaseste in Romania in magazine specializate in mancare bio, organica, etc. Daca nu gasiti si nu gasiti, sunt convinsa ca la orice Plafar gasiti fulgi de ovaz pe care-i puteti macina, sau daca nu vreti sa va complicati puteti folosi banala faina de grau. Aici faina de ovaz se gaseste in orice supermarket, la fel ca si zaharul "raw". Se pare ca folosind aceste doua ingrediente putin mai diferite, reduceti mult din caloriile desertului. :-)


Este de preferat ca bananele sa fie bine coapte. Aveti nevoie de 2 daca sunt mai maricele sau de 3 mai micute, pe care pur si simplu le faceti piure cu ajutorul unei furculite intr-un bol.


In imaginea de mai jos aveti o idee despre cum arata zaharul "raw". Acesta impreuna cu untul se adauga peste piureul de banane si se amesteca.


Adaugati oul, amestecati si apoi adaugati faina de ovaz. In imaginea de jos puteti vedea cum arata faina de ovaz.


Adaugati esenta de vanilie, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, iar in final ciocolata. Eu am folosit fulgi de ciocolata semi-dulce. Puteti folosi orice fel de ciocolata doriti, sau de ce nu, nuci, alune, stafide, fructe confiate, etc.


 Aluatul obtinut se aseaza intr-o forma de cozonac unsa cu unt. Daca folositi cantitatile sugerate de mine in aceasta reteta, aveti nevoie exact de o singura forma de cozonac. Acoperiti apoi forma cu folie de aluminiu si coaceti prajitura in cuptorul incins la 350 grade F timp de 30 de minute.


Dupa cele 30 de minute, eliminati folia de aluminiu si mai coaceti inca 20 de minute.
Prajitura este gata atunci cand o scobitoare introdusa in mijloc, iese aproape curata (sunt admise cateva firimituri lipite pe scobitoare).


Prajitura se feliaza atunci cand s-a racit complet si se savureaza cu placere. Va mai pot spune ca se pastreaza foarte bine in frigider pentru mai multe zile.


Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

1 comentarii:

laura_md said...

Multe urari de bine si tie draga Miha!

Post a Comment