Calamari



"Chef-ul" meu preferat este Giada De Laurentiis, o persoana extrem de talentata, al carei show il urmaresc in fiecare duminica pe Food Network.
Retetele ei sunt simple, extrem de elegante si savuroase, cu puternice influente din bucataria italiana si va pot spune ca am incercat multe dintre ele. Asadar incepand cu aceasta postare, pe viitor, am sa va impartasesc din incercarile mele de a prepara mancaruri delicioase si inedite, marca Giada. :-)
Reteta de fata se numeste "Salata de calamari cu rosii si capere", se prepara extrem de usor si repede iar din cantitatea ingredientelor folosite se pot obtine 4 portii.
Iata de ce aveti nevoie:
Pentru salata:
3 linguri ulei de masline extravirgin
3 catei de usturoi
5 rosii
1/2 lingurita fulgi de ardei iute "chilli"
500 grame calamari
sare si piper dupa gust

Pentru dressing:
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri capere
coaja rasa de la o lamaie
patrunjel verde
sare si piper dupa gust


Calamarii proaspati, se spala, se taie in felii de aproximativ 1-1,5 cm grosime si se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.



Intr-o tigaie suficient de mare si cu pereti inalti se incinge uleiul de masline si se soteaza usturoiul pisat timp de aproximativ jumatate de minut pentru a-si elibera aroma. Se adauga rosiile taiate cuburi si fulgii de ardei iute si se gatesc timp de 2 minute.


In final se adauga calamarii si se soteaza timp de 2-3 minute amestecandu-se frecvent. Calamarii se gatesc extrem de repede, asadar nu incercati sa ii tineti prea mult in tigaie pentru ca vor capata o consistenta de "cauciuc". Trebuie sa isi pastreze savoarea si prospetimea. Tigaia se da de pe foc si se scurge excesul de zeama obtinuta de la rosii si calamari.


Dressing-ul se obtine amestecand impreuna uleiul, zeama de lamaie, caperele si coaja de lamaie intr-un bol cu ajutorul unui tel. Se asezoneaza dupa gust cu sare si lamaie. Inainte de a fi folosite, caperele se clatesc cu apa rece si se scurg bine pentru ca sunt foarte sarate.


Salata de calamari se transfera intr-un bol si se adauga dressing-ul. Se amesteca usor si se garniseste cu patrunjel proaspat. Se serveste ca atare.


Sunt o mare iubitoare de fructe de mare si le savurez cu cea mai mare placere cu fiecare ocazie. Salata a fost un adevarat succes atunci cand am preparat-o. Este extrem de "fresh" si "light" chiar si a doua zi. Sunt convinsa ca v-am "starnit" putin papilele gustative. :-) Spor la gatit!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comentarii:

Mary Bergfeld said...

This sounds delicious. With the help of a translator named Google I was able to browse through your earlier entries. I really enjoy visiting here and I'll be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

laura_md said...

Dear Mary,
Thank you so much for your consideration. I will start writing in english since now i live in the United States, but one step at the time.I'm glad you enjoyed the visit on my little blog and i hope you'll be back soon.Kisses!

Post a Comment