Seasonal bread



Se simte din ce in ce mai mult un aer de sarbatoare. Iubesc Craciunul si tot ce este legat de aceasta sarbatoare, de la bradul impodobit, colinde, decoratiuni, si pana la minunatiile gatite in bucatarie.
Saptamana trecuta am preparat "Pumpkin bread". Desi i se spune paine, aduce mai mult cu checurile facute de mama in copilarie. Reteta am primit-o de la o prietena draga, si nu am ezitat sa o incerc. Mai jos este rezultatul! :-)

Aveti nevoie de:
4 oua
3 "cups" zahar
1/2 "cup" ulei de floarea-soarelui
2/3 "cup" apa
2 "cups" dovleac pentru placinta
1/2 lingurita praf de copt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 1/2 lingurita sare
1 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
3 1/2 "cups" faina

Asa cum am mai mentionat intr-o reteta anterioara "cup" este cana americana, unitate de masura de volum, reprezentand 250 ml. Exista online diverse modalitati de transformare in grame sau mai nou am aflat ca puteti procura recipiente de masurat de la magazine precum Ikea.
Cat priveste ingredientul "dovleac pentru placinta", trebuie sa stiti ca in Statele Unite exista dovleac la conserva care se foloseste special pentru placinta americana. Personal nu am folosit pentru ca prefer varianta proaspata. Dovleacul razuit l-am calit in tigaie cu putin ulei.


Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul adaugandu-se apoi pe rand uleiul, apa si dovleacul.


Faina se cerne si se adauga in ploaie amestecandu-se energic pentru a nu face cocoloase. In acelasi timp se adauga praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara, sarea si scortisoara.


Aluatul obtinut se toarna in tava unsa cu ulei in prealabil. Am folosit o forma obisnuita de cozonac. Am copt painea timp de o ora la 350 grade Fahrenheit.


Din cantitatea de aluat se obtin trei painici de dimensiunea celei de mai jos.
Painea se poate pastra foarte bine la frigider sau la congelator, in functie de perioada de timp dorita.


Painica este extrem de delicioasa, moale si cu un delicat gust de dovleac si scortisoara, gustul sarbatorilor de iarna dragi ale copilariei.


Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment