"Pumpkin Pie"



Maine este "Thanksgiving day" sau "Ziua Recunostintei" aici in Statele Unite, si se vor gati si savura aproximativ 45 de milioane de curcani, conform statisticilor, mancare traditionala pentru aceasta zi.
Dupa traditionalul curcan, a doua mancare populara in aceasta zi este "Pumpkin pie" sau placinta de dovleac. Placinta de dovleac americana e ceva asemanator unei tarte de dovleac iar eu personal nu sunt o mare fana. Fiind insa inconjurata de dovleci de toate formele si culorile in aceasta perioada a anului, am hotarat sa va impartasesc varianta mea de placinta de dovleac, reteta fiind a bunicilor mele.
De data aceasta am sa va arat reteta, fara sa va dau cantitati exacte pentru ingredintele folosite.


Am descoperit aici mai multe tipuri de dovleac, cele mai apropiate de consistenta, mirosul si culoarea amintirilor mele din copilarie fiind "milk pumpkin" si "sugar pumpkin". Am incercat ambele tipuri, diferenta fiind ca "milk pumpkin" este mai moale, mai usor de manevrat si isi lasa mai multa zeama atunci cand e gatit, poate de aici si denumirea.


Nu pot sa va spun cantitatea exacta de dovleac necesara unei placinte. Eu am folosit un dovleac destul de maricel. Daca va ramane dovleac puteti foarte bine sa-l pastrati in frigider sau congelator, depinde de perioada de timp, si il puteti folosi la alte placinte.
Dovleacul se curata de seminte si "ate", se taie felii suficient de mici si apoi miezul se da prin razatoare.


Miezul se caleste in tigaie cu putin ulei de floarea-soarelui, zahar si scortisoara dupa gust. Eu ador scortisoara asa ca am pus din abundenta. Am sa va dau un mic sfat. Daca in timp ce razuiti miezul, acesta isi lasa multa zeama, incercati sa o scurgeti pentru ca altfel placinta o sa iasa extrem de moale.


Bunicile mele obisnuiau sa adauge si nuci dar mie imi place mai mult fara.


Nu trebuie sa exagerati cu calirea dovleacului pentru ca are tendinta sa se inchida la culoare. E bine sa aiba o culoare brun-aurie. Dupa ce se raceste se umplu foile de placinta.
Eu am folosit foi de placinta din comert, aproximativ 15 foi pentru tava mea de placinta. Am suprapus cate 3 foi de placinta pentru fiecare sul de placinta. Nu uitati sa ungeti cu ulei de floarea-soarelui fiecare foaie inainte de a pune urmatoarea foaie.


Dupa ce foile s-au umplut, se ruleaza in forma de sul si se aseaza in tava unsa cu ulei.


Dupa cum vedeti in imaginea de mai jos, in tava mea incap 5 suluri de placinta. Acestea se ung cu putin ulei inainte de a se baga tava in cuptorul incins in prealabil. 


Placinta am copt-o aproximativ o ora la temperatura medie, insa aici depinde de cuptorul fiecaruia. In final, imediat ce am scos placinta din cuptor am presarat-o cu zahar pudra.


Placinta mea de dovleac a starnit numai amintiri placute ale copilariei dulci si fericite. Sper sa va fi indulcit si pe voi putin!


Happy Thanksgiving!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment