The Emerald City


Acum doua saptamani am fost in Seattle. Dupa un zbor de aproape 6 ore din New York, fara nici urma de nor pe cer, am fost intampinati de o priveliste incantatoare. Am fost destul de norocosi, avand in vedere ca Seattle este cel mai ploios loc din Statele Unite.


Seattle se intinde pe o fasie de pamant intre Lacul Washington si Puget Sound (un brat al oceanului Pacific) si este inconjurat de mai multe lanturi muntoase.
Cel mai impresionant este muntele Rainier pe care am incercat sa-l surprind in imaginea de mai jos chiar cand ne pregateam sa aterizam. Se spune ca uneori muntele nu se poate vedea datorita conditiilor meteo si a faptului ca e mereu acoperit cu zapada.Dupa parerea mea simbolul orasului este "Space Needle". Am avut parte de o zi superba si o panorama impresionanta si am fost norocosi sa vedem Muntele Rainier in toate splendoarea lui.


Seattle este conoscut ca fiind locul cu cei mai educati oameni din Statele Unite (procentul absolventilor de facultate fiind impresionant), este casa lui Bill Gates, Jimi Hendrix, Nirvana.
In Seattle se construiesc avioanele Boeing si tot ce va pot spune este ca am avut parte de un tur exceptional la "Future of flight Center", aparatele foto fiind insa nepermise.

Downtown Seattle vazut din Space Needle

Cel mai aglomerat feribot din Statele Unite este in Seattle.

Muntele Rainier

La 30 de mile sud de Seattle se afla Vulcanul Sf. Elena, iar in nord Muntele Baker este un loc preferat de skiori.
Seattle este locul unde a fost "inventata" cafeaua Starbucks, localnicii fiind mari consumatori de cafea. Eu nu sunt o mare consumatoare de cafea, dar va pot spune ca aici am gustat cea mai buna cafea de pana acum. :-)
  
"Olympic Mountains"


 Sunt foarte multe de spus despre Seattle si multe de vazut. Nu incerc sa fiu un ghid turistic ci incerc sa va impartasesc din experienta mea. Am fost destul de impresionata avand in vedere ca singurul lucru stiut de mine despre Seattle era ca este locul unde se petrece actiunea serialului meu preferat "Grey's anatomy". :-) Nu ramane decat sa il descoperiti si voi!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment