Something new!

Pentru inceput ar trebui sa va spun ca in retetele viitoare, cantitatile ingredientelor folosite vor fi putin ... diferite. De ce?
Pentru ca, de ceva vreme, locuind pe taramuri americane, trebuie sa ma obisnuiesc cu sistemul metric de aici si cu modul in care sunt prezentate retele. Nu as vrea sa va plictisesc transformand grame in uncii, sau mililitri in "cups". Sunt convinsa ca exista modalitati infinite de a va adapta la cantitatile din retele mele, sau puteti face singuri transformarile. Tot ce va doresc este "spor la treaba"!

Sunt o mare iubitoare de fructe de mare iar unele din preferatele mele sunt "scallops", un fel de scoici.
Iata ce minunatie de reteta am preparat impreuna cu "ajutorul meu preferat in bucatarie" :-)


Reteta are 3 etape. Prima etapa este garnitura, un orez "verde" extrem de racoritor, dietetic si delicios.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 1/2 "cups" orez basmati
1 avocado
1 "cup" busuioc proaspat
1 lamaie
3 linguri ulei de masline extravirgin
1/4 "cup" apa
sare
piper

Orezul, 3 "cups" apa si un praf de sare se pun la fiert la foc tare. Cand clocoteste, focul se da incet si se lasa la fiert pana scade apa (cam 15-18 minute).


Avocado, busuiocul, uleiul de masline, zeama de lamaie si apa se adauga intr-un blender si se amesteca pana se obtine un sos de consistenta smantanei, care, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.




Sosul verde obtinut si orezul se amesteca uniform si se mai asezoneaza dupa gust. Se serveste de preferinta cald. Yummi! :-)


Pentru scoici am preparat mai intai un "aioli" special cu sofran.
Am folosit:
1/3 "cup" suc prospat de la o portocala
1 lingurita coaja de portocala
cateva fire de sofran
1/2 "cup" maioneza
sare


Sucul de portocala si sofranul se pun pe foc si se fierb impreuna cateva minute pana cand se dizolva sofranul. Se inchide focul si se adauga coaja de portocala.


Sucul de portocala si sofran se incorporeaza in maioneza si se asezoneaza cu sare.


"Scallops" se pregatesc ultimile pentru ca aveti nevoie doar de cateva minute si trebuie servite calde.
Imi place sa le rumenesc in ulei de masline in care am adaugat un cubulet de unt.


Important este ca, orice puneti in tigaie, sa fie foarte bine "uscat" cu ajutorul unor servetele de hartie. Este un secret petru a obtine o crusta rumena perfecta. Scallops se asezoneaza doar cu putina sare si piper si se aseaza frumos in tigaie.



Aveti nevoie de 2-3 minute pentru fiecare parte si sunt gata. Daca le tineti mai mult decat este necesar devin elastice si aveti senzatia ca mestecati cauciuc! :-)


In treizeci de minute am obtinut o cina perfecta si va asigur ca nu a mai ramas nimic in farfurie!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments