Tosca



Prajitura aceasta se numeste Tosca si reteta am gasit-o pe internet. Exista mai multe variante in ceea ce priveste cantitatea ingredientelor, iar eu am sa va prezint varianta mea.

Blat:
6 albusuri
150 grame de zahar
50 grame mac
2 linguri fulgi de nuca de cocos
3 linguri faina
1 pliculet praf de copt

Crema:
6 galbenusuri
8 linguri zahar
3 linguri amidon alimentar
250 ml lapte
200 grame unt sau margarina ptr prajituri
1 pliculet zahar vanilat

Glazura:
100 grame ciocolata
50 grame unt sau margarina ptr prajituri
1 lingura cacao
4 linguri lapte

Mai aveti nevoie de:
150 grame biscuiti
cafea

Mai intai se prepara blatul. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Apoi se adauga nuca de cocos, macul, faina si praful de copt. Se amesteca de jos in sus si de sus in jos pentru ca aluatul sa ramana pufos.




Aluatul se aseaza in tava de cuptor, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul bine incins, primele 5 minute la foc tare apoi 10 minute la foc mic.


Blatul se lasa sa se raceasca, iar in acest timp se pregateste crema. Untul moale se mixeaza bine pana devine spuma impreuna cu doua linguri de zahar si zaharul vanilat.
 Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 6 linguri de zahar si amidonul. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul de galbenusuri. Se mesteca energic, la foc mic, pana cand compozitia se intareste.


Dupa ce compozitia de lapte si galbenusuri s-a racit, se mixeaza cu untul adaugandu-se putin cate putin pentru a nu se "taia". Se obtine o crema extrem de fina si delicioasa.



Crema se adauga peste blatul racit si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.


Cat timp prajitura se odihneste preparati-va o cafea. :-) Luati biscuitii si cufundati-i doar pentru cateva secunde in cafeau rece. Nu trebuie sa se inmoaie pentru ca, de lucrul acesta, va avea "grija" crema.


Biscutii se aseaza frumusel peste crema, aliniati unul langa altul.


La final se prepara o glazura. Ciocolata, untul, cacao si laptele se amesteca pe foc pana se obtine un sirop dens si "sticlos" si se aseaza peste biscuiti. Prajitura se lasa la rece si se taie a doua zi pentru a o lasa sa se inmoaie.


Este o prajitura extrem de fina datorita cremei si are si o discreta aroma de cafea. Iar blatul este unul extrem de interesant.  A fost apreciata de toata lumea la aniversarea tatalui meu. :-)
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment