For me...second is a luck!



Prajiturica de mai jos am preparat-o a doua oara de cand am intrat in posesia retetei (de aici si titlul ciudat al postarii) si mi-a iesit minunat. De aceea va impartasesc si voua tainele acestui mic desert.

Iata ingredientele de care aveti nevoie:
8 oua
8 linguri zahar
4 linguri ulei
10 linguri faina
80 grame fulgi nuca de cocos
5 linguri cacao
1 ceasca lapte


Si acum am sa va povestesc modul in care am preparat-o eu!
Se separa albusurile de galbenusuri avand grija sa punem deoparte intr-un castronel 2 albusuri din cele 8.
Galbenusurile (toate cele 8) se mixeaza bine impreuna cu uleiul. Cele 6 albusuri se bat spuma impreuna cu 6 linguri de zahar. Apoi se amesteca cele doua componente!


Se adauga faina, amestecand asa cum am mentionat la o alta prajitura, de sus in jos si de jos in sus, pentru ca aluatul sa ramana pufos, apoi se pregateste o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Jumatate din aluat de pune in tava si se baga in cuptorul bine incins. Se coace primele 5 minute la foc tare si apoi la foc mic.



 Cealalta jumatate de aluat se amesteca cu cacao, nuca de cocos si laptele si se adauga peste prima parte de aluat care este aproape coapta, dar nu in intregime (ca inspiratie aveti poza de mai jos). Tava se baga din nou la cuptor si se coace la foc mediu.


Cele doua albusuri ramase se bat spuma impreuna cu 2 linguri de zahar.


Compozitia, asemanatoare unei bezele, va reprezenta cel de-al treilea strat al prajiturii.


Tava se va mai lasa in cuptor maxim 10 minute la foc mic pana cand stratul superior de bezea va capata un aspect auriu.


Prajitura se taie atunci cand este rece, in diverse forme si ... se savureaza cu placere!:-)


Este usor de realizat, iar timpul total de coacere este de 40 de minute.
Sper ca v-am indulcit si de data asta!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment