Bygdøy


Mi s-a sugerat intr-un comentariu la postarea despre Oslo sa revin cu cateva fotografii despre Bygdøy. Si iata ca am ocazia sa va povestesc putin despre acest loc minunat din Oslo.
Bygdøy sau Bygdø, cum spun norvegienii, este o peninsula in fiordul Oslo si este cunoscuta drept "peninsula muzeelor". Un loc linistit, plin de verdeata si ... muzee. Aici se poate ajunge in doua modalitati: "pe uscat", cu masina proprie sau o linie de autobuz a transportului public, si "pe apa", cu vaporasul.
Mai multe informatii gasiti aici.

O fotografie cu Bygdøy realizata de mine intr-o zi ploioasa!

Fotografia de mai sus am realizat-o din vaporasul cu care am mers in peninsula.

Desi exista mai multe muzee in peninsula, pana acum am reusit sa vizitez trei, zic eu, cele mai reprezentative. Muzeul Fram este practic o cladire ce adaposteste nava Fram, prima nava (construita de norvegieni) care a ajuns intr-o expeditie la Polul Nord. Apoi am vizitat Muzeul Marinei Norvegiene unde exista replici ale mai multor nave, iar in cele din urma am fost la Muzeul Navelor Vikinge.
In peninsula mai exista Muzeul Kon-Tiki, Muzeul Folclorului Norvegian si un muzeu dedicat Holocaustului.

In fotografia de mai sus este Muzeul Fram si una dintre cladirile Muzeului Marinei Norvegiene.

Nava Fram

Heringi uscati

Muzeul Navelor Vikinge

Peninsula reprezinta si un minunat loc de recreiere, avand cateva plaje si pajisti precum si terenuri de tenis si parcuri cu locuri de joaca.

Plaja Huk din Bygdøy


Un loc drag mie in peninsula este restaurantul Hukodden de pe plaja Huk.


Nu poti parasi peninsula fara sa savurezi o portie imensa de midii in sos de vin alb cu usturoi si sa-ti potolesti setea cu o bere norvegiana Hansa. :-)


Nu pot sa spun decat ca mi-e dor de Bygdøy!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment