Amintiri ... din studentie!



Vara aceasta se implinesc cinci ani de cand am absolvit facultatea. Anii studentiei au fost minunati, plini de amintiri frumoase, prieteni si colegi, petreceri si multe examene! :-)
La petrecerea zilei mele de nastere, cand am implinit 22 de ani, i-am servit pe colegii mei dragi cu o minunata "pasta de peste". Reteta este simpla si am invatat-o de la o prietena draga mie. Pot sa va spun ca dupa acea aniversare, acest aperitiv era nelipsit la toate petrecerile noastrea ce au urmat. Asa ca m-am hotarat sa va impartasesc si voua aceasta simpla reteta dar absolut delicioasa.
Aveti nevoie de macrou (proaspat sau congelat), sare, piper, zeama de lamaie, mustar, maioneza si ceapa.


Eu am folosit 4 pesti de marime potrivita. Cred ca merge sa folositi si alt tip de peste. Eu am folosit macrou pentru ca asa este reteta originala invatata de mine. I-am taiat in doua si i-am asezat intr-o oala cu apa din abundenta si i-am pus la fiert.


In timp ce se fierbe pestele puteti pregati maioneza. Cred ca puteti folosi si maioneza gata preparata din comert, eu insa nu o agreez. Imi place foarte mult maioneza pe care o prepar eu in casa.
Pentru maioneza aveti nevoie de:
1 galbenus fiert
1 galbenus crud
sare dupa gust
zeama de lamaie
1 cana de ulei de floarea-soarelui


Galbenusul fiert se zdrobeste cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca cu cel crud si sarea. Apoi se mixeaza impreuna cu uleiul care este adaugat putin cate putin si bine incorporat. Zeama de lamaie se adauga dupa gust, iar eu mai adaug in timpul prepararii putina apa minerala care "albeste" putin maioneza.


Intre timp s-a fiert si pestele! :-)


Pestele se curata foarte bine de oase.


Carnea de peste se marunteste foarte bine. In cazul de fata am folosit mixerul, dar am folosit in trecut si masina de tocat carne sau doar un cutit de bucatarie.


Dupa maruntirea carnii rezulta o pasta exact ca in imaginea de mai jos.


Se adauga maioneza, mustarul, sarea si piperul, toate dupa gust.


La final se adauga ceapa fin maruntita!


"Pasta de peste" devine mai gustoasa daca o serviti a doua zi dupa ce este preparata si a fost tinuta la frigider. Se poate servi pe felii de paine proaspata sau prajita, crackers.



Sper sa va placa acest mic deliciu culinar!
Kisses!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Post a Comment